Πώς παίζονται οι Πόρτες;

Οι Πόρτες είναι είναι ένα από τα διαθέσιμα παιχνίδια στο Τάβλι του Zoo.gr

Κανόνες: Ένας παίχτης έχει πόρτα σε μια θέση όταν σε αυτή έχει δύο ή περισσότερα πούλια που σημαίνει ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί να βάλει δικό του πούλι. Οι πόρτες χρησιμεύουν ως εμπόδιο για τον αντίπαλο και ως "πάτημα" για τον άλλο.

Στήσιμο: Ο κάθε παίχτης έχει μπροστά του την περιοχή μαζέματος ενώ απέναντι του την περιοχή εκκίνησης, που σημαίνει ότι η περιοχή εκκίνησης του ενός είναι η περιοχή μαζέματος του άλλου. Η αρχική θέση στα πούλια φαίνεται στο παρακάτω σχήμα: 

Χτύπημα: Όταν ένα πούλι βρίσκεται μόνο του σε μια θέση ο αντίπαλος έχει το δικαίωμα, με την κατάλληλη ζαριά βέβαια, να το "χτυπήσει" και να το "δώσει στο χέρι" του άλλου. Όταν λοιπόν ένας παίχτης έχει ένα ή περισσότερα πούλια στο χέρι δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση αν πρώτα δεν βάλει αυτά τα πούλια πάλι στο παιχνίδι. Τα χτυπημένα πούλια μπαίνουν στην περιοχή εκκίνησης ανάλογα με το ζάρι. Υπάρχει περίπτωση να "χάσει τη σειρά του" αν οι πόρτες του αντιπάλου δεν του επιτρέπουν να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει την μία από τις δύο ενδείξεις των ζαριών και τότε πρέπει να τοποθετήσει το πούλι. Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχει ο αντίπαλος πόρτες και στις έξι θέσεις και τότε δεν είναι αναγκαίο να παίξει ο αντίπαλος παρά μόνο να περιμένει να του "ανοίξει" ο άλλος.

Μάζεμα: Ένας παίχτης μπορεί να ξεκινήσει το "μάζεμα" όταν έχει φέρει όλα τα πούλια του στην περιοχή μαζέματος. Αυτό μπορεί να διακοπεί από τον αντίπαλο αν του χτυπήσει ένα ή περισσότερα πούλια που σημαίνει ότι του τα ξαναγυρίζει στην αφετηρία.

Το Τάβλι του Zoo.gr είναι διαθέσιμο:

  • Στο Zoo.gr web κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Zoo.gr mobile κάντε κλικ εδώ (android) ή εδώ (iOS).
  • Στο Google Play κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Apple Appstore κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Huawei AppGallery κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Galaxy Store κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Facebook κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Microsoft Store κάντε κλικ εδώ.

Μπορείτε επίσης να κάνετε like στην σελίδα "Τάβλι του Zoo.gr" στο facebook για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις.