Αρχική > Multiplayer Παιχνίδια > Τάβλι > Τα βασικά στο Τάβλι > Πώς παρακολουθώ την εξέλιξη του παιχνιδιού;

Πώς παρακολουθώ την εξέλιξη του παιχνιδιού;

Καθώς παίζεις, στο πάνω κεντρικό σημείο της οθόνης εμφανίζεται το Pot. Δηλαδή τι θα κερδίσει ο νικητής του παιχνιδιού. Στο παρακάτω παράδειγμα, ο νικητής θα κερδίσει 54 Μάρκες (το ψηφιακό νόμισμα του παιχνιδιού) και 30 πόντους (οι πόντοι όπως είπαμε αυξάνουν την εμπειρία σου και σε βοηθούν να ανέβεις Επίπεδα). Για την συντήρηση του παιχνιδιού, παρακρατείται το 10% των μαρκών που ποντάρονται.

Αντίστοιχα, στο κάτω κεντρικό σημείο της οθόνης εμφανίζεται ο Γύρος ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο παρακάτω παράδειγμα οι αντίπαλοι έχουν επιλέξει να παίξουν "Στις 3 νίκες" και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ο 2 γύρος.

Στην περιοχή του κάθε παίκτη φαίνονται τα Pips του, δηλαδή ο αριθμός των κινήσεων που χρειάζονται όλα τα πούλια του παίκτη ώστε να τα μαζέψει. Με άλλα λόγια, ο παίκτης που έχει τα λιγότερα Pips μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή προηγείται σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Βέβαια, τα pips δεν είναι το μοναδικό κριτήριο που μας δείχνει ποιος προηγείται αφού ρόλο παίζει και η κατανομή των θέσεων που έχουν τα πούλια σε σχέση με εκείνα του αντιπάλου. Μη ξεχνάς, ότι το τάβλι δεν είναι απλά ένα παιχνίδι τύχης και ταχύτητας αλλά ταυτόχρονα ένα παιχνίδι στρατηγικής. 

Κάτω από το προφίλ ενός παίκτη, φαίνονται επίσης οι νίκες που έχει κάνει στην τρέχουσα παρτίδα. Για παράδειγμα, στο παρακάτω σχήμα η Δήμητρα έχει κάνει ήδη μία νίκη. Προφανώς δεν παίζει "Στους 1 γύρους" γιατί τότε το παιχνίδι θα είχε ήδη ολοκληρωθεί, αλλά παίζει "στους 3" ή "στους 5" γύρους.  

Επιπλέον, στην ίδια περιοχή φαίνεται το Επίπεδο του παίκτη, αλλά μπορείς να δεις και το πλήρες προφίλ του, αν κάνεις κλικ πάνω του.