Πώς παίζεται το Φεύγα;

Το Φεύγα είναι ένα από τα διαθέσιμα παιχνίδια στο Τάβλι του Zoo.gr. Μπορείτε να παίξετε Φεύγα από το Web, από Android συσκευές και από iOS συσκευές.

Κανόνες: Το πρώτο πούλι που ξεκινάει από την αφετηρία πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την περιοχή εκκίνησης του αντιπάλου για να έχει το δικαίωμα να κινήσει και τα υπόλοιπα πούλια του ο παίχτης. Ο κάθε παίχτης εφόσον το πρώτο του πούλι έχει φτάσει στην περιοχή εκκίνησης του αντιπάλου τότε έχει το δικαίωμα να καταλάβει όλες τις θέσεις στην περιοχή εκκίνησης του εκτός από μια, όποια επιλέξει αυτός κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ότι τον συμφέρει. Έτσι υπάρχει περίπτωση να σχηματίσει “εξάπορτο” που σημαίνει ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί να “περάσει” και πρέπει να περιμένει να του “ανοίξει”.

Στήσιμο: Η περιοχή εκκίνησης του ενός παίχτη είναι διαγωνίως απέναντι από του αντιπάλου, ενώ η περιοχή μαζέματος είναι ακριβώς απέναντι από την περιοχή εκκίνησης του καθενός.

Στο Φεύγα η φορά της κίνησης είναι και για τους δύο η ίδια, αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού μαζί με το ότι το κάθε πούλι καταλαμβάνει μια θέση χωρίς να έχει το δικαίωμα ο αντίπαλος να το “χτυπήσει” ή να το “πλακώσει”. Οι πόρτες στο Φεύγα δηλαδή γίνονται με μονά πούλια.