Πώς παίζεται το Yatzy;

Το Yatzy είναι ένα παιχνίδι με ζάρια που παίζεται από 2 παίκτες. Κάθε παίκτης έχει ως στόχο να συγκεντρώσει περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό του.
Το ταμπλό χωρίζεται σε 2 βασικές περιοχές:

Περιοχή 1: Ρίψεις ζαριών. Εδώ εμφανίζονται οι ρίψεις των ζαριών. Κατά τον γύρο σου, μπορείς να "κρατήσεις" σταθερά τα ζάρια που θέλεις κάνοντας κλικ πάνω τους. Το γαλάζιο πλαίσιο στα δύο τεσσάρια της παραπάνω εικόνας για παράδειγμα, υποδηλώνει πως αυτά έχουν κρατηθεί σταθερά. 'Ετσι πατώντας "ΡΙΞΕ", θα αλλάξουν μόνο τα ζάρια με ενδείξεις  3, 2 και 3. Σε κάθε σου γύρο μπορείς να ρίξεις τα ζάρια τρεις φορές. Το γκριζαρισμένο 1 που εμφανίζεται δίπλα από το ΡΙΞΕ δείχνει πως βλέπουμε τα ζάρια μετά την πρώτη τους ρίψη. 

Περιοχή 2: Πίνακας βαθμολογίας. Σε αυτόν τον πίνακα συμπληρώνεται τόσο η δική σου βαθμολογία, όσο και αυτή του αντιπάλου. Στα αριστερά του εμφανίζονται οι έγγυροι συνδυασμοί, στην μεσαία στήλη η δική σου βαθμολογία για κάθε συνδυασμό και στην δεξιά η βαθμολογία του αντιπάλου. Μετά την ολοκλήρωση των ρίψεών σου, καλείσαι να επιλέξεις την περιοχή του πίνακα που θέλεις να συμπληρώσεις, διαλέγοντας μία από τις διαθέσιμες επιλογές σου πάνω στον πίνακα βαθμολογίας με το χρυσό χρώμα. Στην παραπάνω εικόνα για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε δύο τριάρια στην διάθεσή μας, αλλά η περιοχή με το πλήθος τριαριών έχει ήδη συμπληρωθεί σε κάποιον προηγούμενο γύρο (βλέπε 12 στην μεσαία στήλη του πίνακα) και συνεπώς δεν μπορούμε να γράψουμε και πάλι πόντους εκεί. Μπορούμε όμως να γράψουμε 8 πόντους από τα δύο τεσσάρια που επίσης έχουμε φέρει ή να τα  "κρατήσουμε" και να συνεχίσουμε τις ρίψεις με την ελπίδα πως θα προκύψουν περισσότερα. Τέλος, μπορείς να δεις την δική σου τρέχουσα συνολική βαθμολογία, καθώς και την τρέχουσα βαθμολογία του αντιπάλου, πάνω από τον πίνακα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Η πράσινη μπάρα που αδειάζει, δείχνει τον χρόνο που έχεις στην διάθεσή σου για να ολοκληρώσεις τον γύρο σου.

Εκτός από το "ΡΙΞΕ" που συζητήσαμε προηγουμένως, στο κάτω μέρος εμφανίζεται μία ακόμα επιλογή:

Το Χρυσό Ζάρι. Για να μάθεις τι ακριβώς κάνει το power-up του χρυσού ζαριού, διάβασε το άρθρο "Power-Ups" της ενότητας "Κατάστημα".