Αρχική > Συζητήσεις > Κανόνες λειτουργίας του Forum

Κανόνες λειτουργίας του Forum

Οι κανόνες λειτουργίας του forum δεν αναιρούν, ούτε υποκαθιστούν τους όρους χρήσης του site. Ο "δεκάλογος" που ακολουθεί έχει σκοπό να κάνει την περιοχή των συζητήσεων λειτουργική και χρηστική για το σύνολο των μελών του site.

Κάθε μέλος του Zoo.gr που γράφει στο forum δηλώνει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους εξής κανόνες λειτουργίας:

1. Απαγορεύεται η οποιασδήποτε μορφής διαφήμιση ή δυσφήμηση.

2. Απαγορεύονται οποιουδήποτε είδους προσβλητικές, χυδαίες, ρατσιστικές εκφράσεις ή να χρησιμοποιείται το forum για την αποστολή οποιουδήποτε είδους παράνομου περιεχομένου ή πληροφορίας.

3. Δεν επιτρέπεται να γράφετε τηλέφωνα, e-mails ή οποιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία δικά σας ή άλλου προσώπου.

4. Απαγορεύεται να θίγονται άλλα μέλη του Zoo.gr ή να κατονομάζονται χρήστες με σκοπό τον αρνητικό σχολιασμό τους. Αν έχετε παράπονα για άλλους χρήστες, για τον οποιοδήποτε λόγο, το forum δεν έχει φτιαχτεί για αυτό το σκοπό. Ανατρέξτε στο αντίστοιχο άρθρο της βοήθειας στην κατηγορία "Προβλήματα". Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε, πατήστε το κουμπί "Επικοινωνία" και ενημερώστε μας για το πρόβλημα που έχετε. Ένας εκπρόσωπος του Zoo.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

5. Το forum δεν έχει φτιαχτεί για να γράφετε επιστολές προς τη διοίκηση του _domain_. Αν έχετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, κάποια απορία, κάποια πρόταση ή κάποιο παράπονο, ανατρέξτε στο αντίστοιχο άρθρο της βοήθειας στην κατηγορία "Προβλήματα". Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε, πατήστε το κουμπί "Επικοινωνία" και ενημερώστε μας. Ένας εκπρόσωπος του Zoo.gr θα σας απαντήσει σύντομα.

6. Δεν επιτρέπεται να βάζετε θέματα εξαιρετικά μικρού κειμένου (π.χ. "Καλημέρα") ή θέματα χωρίς κάποιο γενικότερο ενδιαφέρον (π.χ. "Με λένε Κώστα και είμαι από την Καλλιθέα").

7. Δεν επιτρέπεται να βάζετε στο forum ανέκδοτα. Αν θέλετε να εισάγετε κάποιο ανέκδοτο κάντε κλικ στο εικονίδιο "fun".

8. Ο administrator έχει το δικαίωμα να αλλάξει θεματική κατηγορία στο θέμα που εισάγετε. Αν π.χ. σχολιάζετε πολιτικά θέματα στο "Καφενείο" είναι πιθανό να εμφανιστεί τελικά το post σας στην "Πολιτική".

9. Ο administrator έχει το δικαίωμα να μην αποδεχθεί ένα θέμα αν κάποιο παρόμοιο θέμα έχει ανέβει πρόσφατα. Επίσης, έχει το δικαίωμα να διαγράψει θέματα χρήστη αν αυτός έχει κάνει κατάχρηση του forum π.χ. έχει ανεβάσει μεγάλο αριθμό νέων θεμάτων την ίδια ημέρα ή έχει δώσει σύντομες απαντήσεις σε μεγάλο αριθμό θεμάτων με προφανή σκοπό να αλλάξει την ταξινόμησή τους.

10. Ο χρήστης του Zoo.gr κατανοεί και αποδέχεται ότι ο administrator δεν κάνει πλήρη προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου, αλλά ότι το Zoo.gr και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα (και όχι την υποχρέωση) της αποκλειστικής επιλογής άρνησης δημοσίευσης ή μετακίνησης ή διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου αν κρίνει ότι δε συμβαδίζει με τους παραπάνω κανόνες λειτουργίας ή γενικότερα με τους όρους χρήσης του site. Επίσης, σε αυτές τις περιπτώσεις o administrator έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει από συγκεκριμένα usernames να εμφανίζονται τα θέματά τους στον αέρα πριν αυτά ελεγχθούν. Αυτή η ποινή διαρκεί για 10 posts. Αν ο χρήστης υποπέσει στην ίδια παράβαση η ποινή αυξάνεται στα 20 posts κοκ. Σε ειδικές περιπτώσεις o administrator έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει εντελώς την πρόσβαση χρηστών στο forum ή και σε ολόκληρο το site (ban). Τέλος, για λόγους ασφαλείας, για κανένα νέο χρήστη δεν εμφανίζονται τα θέματά του στον αέρα τις πρώτες 24 ώρες, πριν αυτά εγκριθούν.