Αρχική > Εισαγωγή > Πρόσθεση περιεχομένου στις υπηρεσίες του Zoo.gr

Πρόσθεση περιεχομένου στις υπηρεσίες του Zoo.gr

1)  Πώς μπορώ να ξεχωρίσω αν το περιεχόμενο που θέλω να βάλω στο Zoo.gr προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας;

Προτού ανεβάσετε οποιοδήποτε ηχητικό ή οπτικό υλικό στο Zoo.gr πρέπει να είστε βέβαιοι, ότι είστε νόμιμοι κάτοχοι των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας του συνόλου αυτού του υλικού ή ότι έχετε άδεια για δημοσίευση από τον νόμιμο κάτοχο. Αν το περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από εσάς και δεν περιέχει μέρος εργασίας τρίτου- ή αν ο κάτοχος των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σας έχει παράσχει έγγραφη άδεια- μπορείτε να ανεβάσετε το περιεχόμενο στο site μας.
Το Zoo.gr δεν μπορεί να σας συμβουλεύσει νομικά σχετικά με το αν είστε ή όχι ο νόμιμος κάτοχος των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας του περιεχομένου ή αν έχετε δικαίωμα να δημοσιεύετε το υλικό σας,  γι' αυτό παρακαλείστε να συμβουλεύεστε εξειδικευμένο δικηγόρο προκειμένου να προστατεύετε τα δικαιώματα σας. Από τους παρακάτω δικτυακούς τόπους μπορείτε να λάβετε γενικές και ειδικότερες πληροφορίες για τους νόμους που προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία.
www.aepi.gr
www.obi.gr
www.wipo.int
www.mindev.gov.gr/emporika-simata/
https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/trade-marks

2)  Μπορώ να προσθέσω περιεχόμενο στο _domain_ για το οποίο δεν κατέχω τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή την άδεια του νόμιμου κατόχου;

Η πρόσθεση τέτοιου περιεχομένου στο Zoo.gr απαγορεύεται απολύτως. Το Zoo.gr διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει τους λογαριασμούς των χρηστών που αποδεδειγμένα και κατ' επανάληψη παραβαίνουν αυτόν τον όρο. Έχετε δικαίωμα να ανεβάζετε στο Zoo.gr μόνο υλικό για το οποίο είστε απολύτως βέβαιοι, ότι κατέχετε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχετε όλα τα δικαιωμάτα θα πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως το περιεχόμενο που έχετε ανεβάσει.

3)  Αν έχω «τραβήξει» το περιεχόμενό μου ο ίδιος από την τηλεόραση, από ζωντανή μουσική παράσταση ή άλλο γεγονός με την προσωπική μου βιντεοκάμερα ή με το τηλεφωνό μου;

Το γεγονός ότι βιντεοσκοπήσατε/ηχογραφήσατε μόνοι σας το περιεχόμενο με προσωπικό ηλεκτρονικό μέσο δεν σας καθιστά απαραιτήτως νόμιμο κάτοχο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας αυτού του περιεχομένου. Είναι πιθανό να παραβιάζετε τα δικαιώματα του πραγματικού κατόχου δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας με αυτόν τον τρόπο.

4)  Μπορώ να ανεβάσω εμπορικά βίντεο τρίτων στο Zoo.gr;

Όχι. Η υπηρεσία video του Zoo.gr είναι προσανατολισμένη στο προσωπικό περιεχόμενο και τις δημιουργίες σας. Το περιεχόμενο που προσθέτετε είναι ιδιωτικής φύσεως και πρέπει να έχει τη λογική δημοσιοποίησης προσωπικών σας έργων σε φίλους.

5)  Διατηρώ τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού που ανεβάζω στο Zoo.gr?

Ναι. Διατηρείτε όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στα δημοσιευμένα σας έργα και με κάθε αποστολή τέτοιου περιεχομένου στο Zoo.gr, μας παραχωρείτε το δικαίωμα να προβούμε σε δημόσια προβολή του υλικού σας.

6)  Γιατί αφαιρέθηκε το περιεχόμενο που είχα προσθέσει στο Zoo.gr;

Γιατί παραβιάσατε τους όρους χρήσης. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης του και ενημερωθείτε για την δεοντολογία των χρηστών του Zoo.gr.

7)  Είδα περιεχόμενο του οποίου είμαι νόμιμος κάτοχος δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο Zoo.gr να έχει δημοσιευθεί από άλλον. Τι να κάνω;

Αν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των οποίων είστε νόμιμος φορέας, μπορείτε να ειδοποιήσετε το Zoo.gr παρέχοντάς μας τις κατάλληλες πληροφορίες, ώστε να προβούμε σε άμεση αφαίρεσή του ή/και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια προς διαφύλαξη των συμφερόντων σας. Επισκεφθείτε τους όρους χρήσης του Zoo.gr για λεπτομέρειες.