Πώς παίζονται οι ΛεξοΚόντρες;

Οι ΛεξοΚόντρες είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι λέξεων, το οποίο παίζεται από 2 παίκτες (με εξαίρεση τα τουρνουά). Σκοπός του παιχνιδιού είναι η εύρεση λέξεων σχετικών με την κοινή και για τους δύο παίκτες πρόταση που τους δίνεται. Κάθε σωστή απάντηση αποφέρει έναν, δύο ή τρεις πόντους, ανάλογα με το πόσο κοινή η δυσκολότερη είναι, ενώ νικητής του γύρου είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει τους περισσότερους πόντους. Νικητής του παιχνιδιού στέφεται ο παίκτης εκείνος που θα κερδίσει 2 γύρους. Συνεπώς, ένα παιχνίδι μπορεί να αποτελείται από δύο ή τρεις γύρους συνολικά πριν ολοκληρωθεί. Οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα και στο τέλος του κάθε γύρου, βλέπουν και οι δύο τις απαντήσεις που έδωσαν τόσο οι ίδιοι, όσο και ο αντίπαλος. Η διάρκεια του κάθε γύρου είναι 1 λεπτό.

Ας δούμε όμως πως μοιάζει ένα τραπέζι:

Στον συγκεκριμένο γύρο, όπως μπορούμε να δούμε κάτω από τα usernames των παικτών, αναζητούνται φρούτα που αγοράζονται από ένα μανάβικο. Ο παίκτης του οποίου βλέπουμε το ταμπλό, έχει ήδη καταχωρήσει το Πορτοκάλι που του απέφερε έναν πόντο, το λεμόνι που του απέφερε δύο πόντους και το βερύκοκο για άλλους δύο. Ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα, βλέπουμε πως ο παίκτης έχει ήδη πληκτρολογήσει την επόμενη καταχώρησή του, αλλά έχει κάνει ένα τυπογραφικό λάθος πάνω στην βιασύνη του (αντί για "Ανανάς" έχει πληκτρολογήσει "Αμανας"). Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς υπάρχει ενεργό για όλους του παίκτες ένα σύστημα αυτόματης διόρθωσης των καταχωρήσεών τους. Έτσι ο παίκτης, πήρε κανονικά 2 πόντους για την απάντησή του, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα:

Όλες οι καταχωρήσεις γίνονται στην ονομαστική, στο ενικό αριθμό, ενώ όταν ζητούνται ονόματα χρειάζονται μόνο τα επώνυμα. Επίσης, η γλώσσα του πληκτρολογίου καθορίζει και την απαιτούμενη γλώσσα για όλες τις λέξεις που αναζητούνται, αποτελεί δηλαδή έναν οδηγό. Αν το πληκτρολόγιο ήταν στα Αγγλικά, καθώς αναζητούμε "Την "καλημέρα" σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες", καμία καταχώρηση με ελληνικούς χαρακτήρες δεν θα ήταν έγγυρη. Για τους παίκτες που συνδέονται μέσω της web έκδοσης του παιχνιδιού, οι καταχωρήσεις τους μπορούν να γίνουν είτε κλικάροντας στο εικονικό πληκτρολόγιο του παιχνιδιού με το ποντίκι τους, είτε πληκτρολογώντας χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιό τους.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου, οι παίκτες βλέπουν τόσο τις δικές τους απαντήσεις, όσο και τις καταχωρήσεις του αντιπάλου:

Οι ΛεξοΚόντρες του Zoo.gr είναι διαθέσιμες:

  • Στο Zoo.gr web κάντε κλικ εδώ
  • Στο Zoo.gr mobile κάντε κλικ εδώ (android) ή εδώ (iOS).
  • Στο Google Play κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Apple Appstore κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Galaxy Store κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Huawei AppGallery κάντε κλικ εδώ.
  • Στο Facebook κάντε κλικ εδώ.

Μπορείτε επίσης να κάνετε like στην σελίδα "ΛεξοΚόντρες του Zoo.gr" στο facebook για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις.