Πώς παίζεται το Solitaire Wonders;

Καλωσόρισες στο Solitaire Wonders! Για να υπερτερήσεις έναντι του αντιπάλου, θα πρέπει να είσαι γρήγορος και παρατηρητικός κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Στόχος σου είναι να διατάξεις όλα τα φύλλα στις 4 στοίβες, αρχίζοντας από τον Άσσο (Α) και τελειώνοντας με τον Ρήγα (Κ).

Υπάρχουν δύο περιοχές από τις οποίες μπορείς να τραβάς φύλλα:

A. Οι στήλες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Υπάρχουν συνολικά 7 στήλες φύλλων, στις οποίες όλα τα φύλλα είναι γυρισμένα ανάποδα εκτός από το τελευταίο, το οποίο και φαίνεται. Μπορείς να κλικάρεις το ανοιχτό φύλλο για να το μεταφέρεις σε κάποια άλλη στήλη (στην οποία να ταιριάζει), ή στις 4 διατεταγμένες στοίβες στο πάνω μέρος του ταμπλό.
B. Η τράπουλα στο πάνω δεξιά μέρος του ταμπλό.

Κάνοντας κλικ σ' αυτήν την τράπουλα, εμφανίζεις ένα φύλλο στο πρώτο Mode του παιχνιδιού, την "Μεγάλη Πυραμίδα", ή 3 φύλλα αν παίζεις σε κάποιο από τα επόμενα Modes. Μπορείς να κλικάρεις το ανοιχτό φύλλο για να το μεταφέρεις σε κάποια από τις 7 στήλες, ή στις 4 διατεταγμένες στοίβες στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Πως μετακινούνται τα φύλλα από το ένα μέρος στο άλλο.

1. Μετακίνηση φύλλων μεταξύ των 7 στηλών ή από την τράπουλα στα δεξιά στις στήλες

Για να μετακινήσεις ένα φύλλο πάνω από ένα άλλο, θα πρέπει να είναι κατά ένα νούμερο μικρότερο και διαφορετικού χρώματος. Για παράδειγμα, μπορείς να μετακινήσεις το Q Μπαστούνι πάνω στο Κ Καρό. Ωστόσο, αν το Κ ήταν Μπαστούνι ή Σπαθί, δεν θα ήταν δυνατή η μετακίνηση της συγκεκριμένης ντάμας πάνω σε αυτά.

Μπορείς επίσης να μετακινήσεις περισσότερα από ένα φύλλα από μία στήλη σε κάποια άλλη, για παράδειγμα την ακολουθία J,10,9,8 πάνω στο Q.

Σε περίπτωση που όλα τα φύλλα από μία στήλη έχουν μετακινηθεί, τότε η κενή θέση μπορεί να καλυφθεί από έναν οποιοδήποτε Ρήγα (Κ), ή από έναν Ρήγα που ακολουθείται και με άλλα φύλλα στο πάνω μέρος του.

Δεν χρειάζεται να σύρεις το(α) φύλλο(α) με το ποντίκι ή το δάχτυλό σου (αν παίζεις κάποια φορητή συσκευή), αρκεί ένα κλικ για να μετακινηθεί(ούν) σε κάποια αποδεκτή θέση εφόσον η κίνηση αυτή είναι επιτρεπτή.
2. Μετακίνηση φύλλων στις διατεταγμένες στοίβες στο πάνω μέρος

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, στόχος του κάθε παίκτη είναι να τοποθετήσει πρώτος όλα τα φύλλα στις 4 διατεταγμένες στοίβες στο πάνω μέρος του ταμπλό, ανάλογα με σχήμα τους, δηλαδή Κούπες, Καρό, Σπαθί και Μπαστούνια. Για να μετακινήσεις ένα φύλλο σε αυτές τις στοίβες, θα πρέπει να υπάρχει ήδη σε αυτές τοποθετημένο το αμέσως προηγούμενο φύλλο με το ίδιο σχήμα. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι Άσσοι (Α), οι οποίοι ως τα μικρότερα φύλλα, είναι αυτοί που αρχίζουν τις διατεταγμένες στοίβες. Μια στοίβα θεωρείται ολοκληρωμένη αν ξεκινάει από τον Άσσο και φτάνει μέχρι και τον Ρήγα (K).

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε φύλλο από την τράπουλα στα δεξιά ή τις 7 στήλες, το σύστημα θα ελέγξει πρώτα αν αυτό ταιριάζει σε κάποια από τις διατεταγμένες στοίβες, αφού η συμπλήρωσή τους είναι και ο σκοπός του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ στο 2 Κούπα, θα μεταφερθεί πάνω από τον Άσσο κούπα στην αντίστοιχη στοίβα, ακόμα κι αν υπήρχε κάποιο 3 χρώματος μαύρο διαθέσιμο για να τοποθετηθεί στις στήλες του ταμπλό.
Για να πάρεις πόντους στο παιχνίδι, θα πρέπει να είσαι ο πρώτος από τους δύο που θα τοποθετήσει το συγκεκριμένο φύλλο στην στοίβα που αντιστοιχεί.

Μπορείτε να παίξετε Solitaire Wonders από το web, από Android συσκευές και από iOS συσκευές.